Tanket op på sol, varme og inspiration
Tanket op på sol, varme og inspiration er det nu op på hesten igen. Min kommende roman, opfølgeren til STATUS, kalder.
Det har været en lang, skøn – og i perioder – meget varm ferie. Det er hårdt at komme i gang. Men heldigvis har jeg masser af minder med hjem, som jeg både kan ‘varme mig’ på og skrive på.
Skønne dage i Frankrig
En del af familiens sommerferie foregik i år Frankrig, hvor vi havde 14 skønne dage. Efter at have fravalgt Frankrig som feriedestination i mange år (pga. for mange dårlige oplevelser med hovne franskmænd) var vi tilbage i landet, nærmere betegnet Provence. Og hvilken nydelse! Her blev jeg seriøst tanket op på både sol, varme og inspiration!
Stemningsmættede byer
Ud over at nyde sol, varme, strande og smukke udsigter er jeg vild med stemningsmættede byer. Og dem er der mange! af i Provence. Jeg er vild med de krogede gader, hvor man ikke kan se, hvad der venter om næste hjørne. De små byer er ofte et sansebombardement med pastelfarvede huse, skrigpink bourgonvillaer, varmt sollys der danser mellem tæernes blade, hemmelige små pladser, betagende udsigter gennem porte, folk der taler indforstået og uforståeligt, heden der omslutter mig.
Inspiration til forfatteren
Denne forfatter bliver vanvittig inspireret af stemninger, farver, lugte, lyde. Når jeg føler mig optændt af, hvad der mon foregår eller kunne foregå inde i husene og inde i menneskerne jeg passerer, prøver jeg at tage det hele ind.
For at huske detaljer tager jeg læssevis af billeder med min mobil og optager video-/lydsekvenser. Udover tusindvis af fotos har jeg fx lydoptagelser af cikader, metalstole der rykkes rundt på brosten, rislende vand fra en gammel drikkefontæne og af en scooter, der kæmper sig op ad en snørklet gade. Jeg har også købt nogle kraftigt duftende sæber. Det hjælper alt sammen med at fastholde stemninger og minder.
Lagring af stemninger og minder
Skal jeg bruge dem til noget, de mange vidnesbyrd? Jeg ved det helt ærligt sjældent i selve øjeblikket. Og nogle gange kan det være ret klichéagtigt, det man som fremmed turist dvæler ved: Skønhed, særegenhed ifht. eget liv osv. Men jeg tror på, at alt hvad jeg stopper op og lige giver en tanke, bliver lagret på – som minimum – min ubevidste harddisk.
Jeg har nemlig mange gange oplevet, at et minde eller en stemning kan blive hevet frem ud af det blå, når jeg ideudvikler. Der bruger jeg skriveteknikken flowskrivning, hvor man skiver på et spørgsmål non-stop i 20 min. og dermed konsulterer sin underbevidsthed. Og der har hjernen det altså med at trække på steder og oplevelser, som jeg troede, jeg havde glemt.
Under flowskrivningen kan gamle minder pludselig helt ubevidst blive fundet frem, twistet og tilpasset den givne historie. Hvis ideen er interessant, kan jeg så bevidst vælge at uddybe og prøve at huske relevante detaljer. Der er hjælp fra billeder og lyde på mobilen guld værd.
Der findes et forfatterinterview, hvis du har lyst til at vide mere om mig og min skriveprocess.
Du kan også læse om min roman, STATUS, og bl.a. om inspirationen bag, hvor jeg i høj grad brugte både flowskrivning og fotos (det var faktisk et foto der inspirerede til bogens ramme: et gensyn i et gammelt sommerhus)
Du er også mere end velkommen til at kontakte mig på christina.w.born@gmail.com, hvis du er interesseret i et oplæg om min bumpede vej til at blive forfatter og/eller en fortælling om processen med STATUS. Jeg kommer meget gerne.